“Ota datasta kaikki irti! Analytiikalla tietoa, ymmärrystä & parempia päätöksiä” -aamiaisseminaari 12.10.2016 keräsi Tapahtumahotelli Huoneen isoimman salin täyteen.

Tiedolla johtamisen teeman ympärille kootun Attidon aamiaisseminaarin avasi puheenvuorollaan Houston Analyticsin toimitusjohtaja ja Analytiikkamatka-kirjan toinen kirjoittaja Antti Syväniemi. Antti valotti ajatuksiaan analytiikkaa hyödyntävistä johtamismalleista ja strategiaprosesseista. Caseja hän ammensi erityisesti vähittäiskaupan ja teollisuuden puolelta. Antti peräänkuulutti organisaation informaatiovastuullisia henkilöitä; ketkä kytkevät liiketoiminnan ja teknologian yhteen? Antti herätteli yleisöä myös siitä, pitäisikö yritysten tutkia, ketkä ovat heidän parhaita asiakkaitaan vai pitäisikö löytää potentiaalisimmat asiakkaat ja tunnistaa heidän tarpeensa. Antti kehotti puheenvuorossaan aloittamaan analytiikkamatkan mistä tahansa liiketoimintaprosessista. Mieluiten sellaisesta, joka tuottaa nopeasti tuloksia. Tärkeintä on aloittaa ketterän kehityksen keinoin ja ottaa täten etumatkaa kilpailijoihin.

Rovion analytiikkatiimin vetäjä Janne Koivunen kertoi elävästi ja yleisöä naurattaen Rovion matkasta QlikView’sta QlikSenseen – kohti analytiikan hyödyntämisen itsepalvelua. Rovion esitys puhututti yleisöä palautteiden mukaan vielä kotimatkallakin. “Kun kerran antaa käyttäjälle mahdollisuuden hyödyntää analytiikkaa itsepalveluna, ei siitä ole paluuta”, kertoi Janne. Rovio satsaa paljon käyttäjien kouluttamiseen saadakseen itsepalveluratkaisusta mahdollisimman paljon irti. Roviolla BI-dashboardit on myös tuotu mobiiliystävällisiksi, jolloin pelintekijä voi tarkistaa edellisen päivän KPI:t vaikkapa aamubussissa matkalla töihin. Kaikkea dataa ei ole syötetty yhteen dashboardiin, vaan eri tuotteille on Roviolla tehty omat, pelin ilmeen mukaiset näkymät.

R-kioskin Chief Controller Samuel Weber avasi ketjun ja kauppiaiden analytiikan käyttötapauksia, sekä liiketoimintamallin vaatimuksia raportoinnille. Työkalujen ja raporttien on taivuttava monenlaisten käyttäjien tarpeisiin sähköpostiin lähetettävästä pdf:stä vaativimpiin ennustamisen prosesseihin.

Qlikview mahdollistaa yrityksen omannäköisen raportoinnin, joka pystytään myös vakioimaan. Samuel oli tyytyväinen ratkaisun Nprinting-vakioraportteihin, joiden avulla seuranta ja ennustaminen on tehty helpoksi myös niille, jotka eivät päätyökseen ole analytiikan ytimessä. Raporteissa tarjotaan toteutumien lisäksi myös trendidataa, eli näkemystä siitä, minne ollaan menossa.

Attidon Timo Jääskeläinen kokosi päivän teemat yhteen ja listasi analytiikan TOP3-puheenaiheet: keskitetty tietosisällön hallinnointi, itsepalvelu ja monimuotoiset jakelukanavat. Tiedonhallinnan perustoimintoja automatisoidaan ja keskitetään, jotta itse tiedolla johtamiseen jää aikaa. Timo jakoi yleisölle myös vinkkejä, kuinka välttää analytiikkamatkan sudenkuopat.

Vilkkaiden keskustelujen lisäksi aamiaisseminaarista myös twiittailtiin kiivaasti. Näitä twiittejä löydät Twitteristä tunnuksella#Attidobigdata.

attido_12102016_tapahtuma_2
Tapahtumahotelli Huoneen aamiainen ja seminaaripuitteet saivat ansaittuja kehuja.
attido_12102016_tapahtuma
Ennen seminaarin alkua vieraamme ehtivät istahtaa hetkeksi alas ja vaihtaa keskenään kuulumisia.
attido_12102016_tapahtuma_4
Janne Koivunen sai yleisön nauramaan kertoessaan Rovion matkasta kohti analytiikan ja raportoinnin itsepalvelua.
attido_12102016_tapahtuma_5
R-kioskin Samuel Weber avasi kuulijoille, millaisia vaatimuksia kauppiaskenttä asettaa analytiikalle ja raporteille.
attido_12102016_tapahtuma_6
Analytiikkamatka-kirjan toinen kirjoittajista Antti Syväniemi nappasi kuvaan mukaan Attidon Minna Ruusuvuoren.
attido_12102016_tapahtuma_7
Aamiaisseminaarin vieraat saivat mukaansa lukemiseksi Analytiikkamatka-kirjan.
 
 

Pin It on Pinterest

Share This